Tweede woning koop en huur informatie portaal

Tweede woning Spanje


Spanje is een land wat eigenlijk geen nadere introductie hoeft. Zowel op het gebied van cultuur, recreatie, natuur is hier genoeg te vinden voor zowel de toerist alsmede de resident van de prachtige en veelzijdige land.
Door het uitstekende klimaat en de goede (vlieg) verbindingen zijn er talloze Nederlanders die hier hun tweede woning hebben aangeschaft. Wij zullen over enkele regio's meer informatie geven.

Voor een tweede woning aanbod in Spanje klik hier

Costa Brava
Deze prachtige regio zit aan de oostkust van Spanje en is te vinden in het noorden. De regio start al net onder de Franse grens en loopt door tot aan de Costa Dorada. Het klimaat in deze regio is milder ten opzicht van de lager gelegen Costa Blanca en Costa del Sol.
Ook zijn hier relatief weinig zandstranden te vinden en kenmerkt de kust  zich door  zijn rotsachtige karakter. Ook zijn hier enkele bergmassieven te vinden.
Toch hebben veel mensen hier een tweede huis of overwegen serieus de aanschaf van een woning. Want de strandtoerist komt hier in vergelijking tot de rest van Spanje misschien iets minder aan zijn trekken, maar dit  wordt door andere ingredienten ruimschoots goedgemaakt. Er is voldoende cultuur te vinden en ook de Gastronomie staat hier op een hoog peil.
En wat te denken van steden als Barcelona en Valancia. Deze steden kunnen zich meten met de mooiste steden van Europa. Vanaf Schiphol bent u in circa twee uur aan de Costa Brava. Dit zal bezitters van een tweede woning ook zeer zeker aanspreken. Kortom voor zowel de toerist als huizenbezitter is er voldoende te beleven aan de Costa Brava.


Costa Blanca
De Costa Blanca  ligt in het zuid-oosten van Spanje en kenmerkt zich  door een fraaie kustlijn met al evenfraaie zandstranden. Bekende plaatsen zijn Alicante, Benidorm en Altea.
Een iets minder punt is het toerisme, in het hoogseizoen is het er zeer drukbevolkt. Dit is het meest treffend terug te zien aan de vele appartementencomplexen die (vaak) in de eerste lijn van  de kust zijn gerealiseerd. Vaak zijn dit hoge onoogelijke complexen die enigzins afbreuk doen aan het kustgebied.
Maar van de andere kant staan deze gebouwen er niet zomaar. Dit komt gewoonweg voort uit het feit dat de Costa Blanca heel erg veel te bieden heeft. Het klimaat is ook als zeer aangenaam te bestempelen. Hierdoor hebben er tienduizenden Nederlanders en Belgen een tweede woning of appartement aan de Costa Blanca. De verkoopprijzen zijn er nog  redelijk, tenminste in verhouding tot andere gebieden aan de Spaanse kust. En dit deel van Spanje is ook prima bereikbaar door de perfecte vliegverbinden vanuit Nederland, Belgie en Duitsland. Wel raden wij u af om hier een woning aan te schaffen als investering. Doordat er zoveel woningaanbod is aan de Costa Blanca is het niet eenvoudig om een hoog  rendement op uw investering te halen. Vooral aan de kust is de concurrentie in het vastgoed aanbod moordend.
In het binnenland daarentegen worden er fraaie (laagbouw) projecten gerealiseerd, vaak ook nog op een ruim stuk eigen grond. Alleen is dit beter geschikt voor eigen woongenot dan de verhuur, simpelweg omdat er meer onderhoud is te doen. Denk vooral eens aan het onderhouden van de tuin.


Costa del Sol
Dit is misschien wel de regio van Spanje  welke wereldwijd de meeste faam geniet. Dit komt enerzijds door het decadente Marbella wat hier is gelegen. Maar ook de prachtige provincie Andalusie draag hiertoe aan bij. Ook de fraaie zandstranden en de spectaculaire kust zijn wijd en zijd bekend. Ook berggebieden als de Sierra Nevada en Sierra de Mijas zijn goed bereikbaar.
Ook de plaats Granada moet u absoluut met een bezoekje vereren, al was het alleen al om de Alhambra te bekijken.
De regio Costa del Sol kenmerkt zich door bijna het gehela jaar door zon en het zeewater is circa 18 graden warm. Naast natuur en cultuur heeft de Spaanse Costa del Sol nog veel meer te bieden. Aan de kust zijn er talloze golfbanen te bespelen. Dit heeft deze regio ook al de bijnaam Costa del Golf opgeleverd. Meer het binnen land in zijn er prachtige wandel- fietsroutes.
Wat voor de Costa Blanca geldt gaat ook voor de Costa del Sol op. Er resideren hier tienduizenden landgenoten al dan niet op permanente basis. Ook doen veel Nederlanders en Belgen hier investeringen in onroerend goed. Dit heeft er wel toegeleidt dat de woningprijzen hier niet bepaald mild zijn. Maar de laatste jaren is hier wel een kentering in te zien en ontwikkelen de prijzen van woningen en appartementen zich naar een prijsniveau.


Hieronder de website's van enkele partijen welke een aanbod hebben van tweede woningen in Nederland:

Tweede woning Spanje kopen

Maak jouw eigen website met JouwWeb