Tweede woning koop en huur informatie portaal

Tweede woning Duitsland


Duitsland heeft ook diverse regio's waar veel toeristen naar toe trekken. En ook na verloop van tijd zelf een tweede huis aanschaffen. Er zijn talloze interessante projecten  en woningen te vinden. Zowel voor eigen gebruik alsmede uit rendements oogpunt. Hieronder belichtten wij enkele regio's uit welke wellicht voor u interessant zouden kunnen zijn.

Voor een tweede woning aangbod in Duitsland klik hier

Münsterland
Dit gebied kenmerkt zich door groene landschappen en glooiende heuvels. Dus voor de sportieve recreant is hier voldoende vertier te vinden. Goede fiets- en wandelpaden zijn door de gehele regio heen voldoende te vinden.
Als u graag een dagje cultuur wilt opsnuiven dan is een bezoekje aan de prachtige oude stad Münster zeker het overwegen waar en eigenlijk is gewoon een must om deze practige stad te bezoeken. Er is voldoende cultuur te vinden en biedt daarnaast ook heel veel mogelijkheden voor de echte shopper. Doordat de regio vanuit Nederland goed per auto te bereiken is, zijn er steeds meer mensen die hier overgaan op de aanschaf van een tweede woning. Bijkomend voordeel is dat ook voor een recreatiewoning de prijzen lager liggen dan in Nederland.


Sauerland
Dit is echt een regio waar het gehele jaar door veel toeristen te vinden zijn. In de zomer komen er vooral veel natuurliefhebbers deze regio opzoeken om vooral per fiets of per voet de regio te doorkruisen. Doordat het landschap het kenmerk glooiend met zich meedraagt is het zelfs voor de meest geoefende fietser en wandelaar elke keer weer een uitdaging om hier sportief bezig te zijn.
In de winter komt er een ander soort toerist naar de regio Sauerland, namelijk de wintersporter. Door zijn heuvellandschap is er volop de kans om in de sneeuw sportief bezig te zijn. Naast de skipistes zijn er ook uitstekende langlaufroute's aanwezig. Bekende wintersportplaatsen zijn Winterberg en Willingen.
Het zal dan ook geen verbazing wekken dat er talloze recreatiewoningen en parken in deze omgeving zijn. Als u dan ook aanschaf van een vakantiewoning uit beleggings oogpunt overweegt dan is dit een goede regio om tot aankoop over te gaan. Omdat hier zowel een zomer- alsmede winterseizoen is.


Eifel
De regio genaamd de Eifel ligt ingeklemd tussen twee rivieren namelijk de Moezel en de Rijn.
Naast Duitsland ligt er ook nog een klein gedeelte hiervan in België. Wat al aangeeft dat als je op vakantie gaat in de Eifel je dit eventueel kunt combineren met de Ardennen. Mensen die hier voor hun vakantie komen kunnen heb beste worden omschreven als actieve natuurliefhebbers. De combinatie recreëren en vakantiehouden gaan hier hand in hand.
Het is vooral in de zomer een drukke streek. Het toerisme komt dan goed op gang. In de winter is het toch een stuk rustiger in deze streek, maar als u juist van deze rust houdt dan is dit misschien voor u wel de plek om te investeren in een tweede woning.


Beieren
De plek om op vakantie te gaan in Beieren is het Beierse woud. Deze regio wordt ook wel het groene dak van Europa genoemd.
Midden in dit gebied is een beschermd natuurpark waar u naar hartelust kunt wandelen en fietsen. Maar ook paardrijden is hier goed te doen. In de winter is hier van alles op het gebied van wintersport te doen.
De natuur is ook de hoofdreden om hier een vakantiehuis te houden. Vooral mensen uit de regio Munchen hebben hier een tweede huis. Maar ook steeds meer Nederlanders hebben hier een tweede woning of zelfs een (semi) permanet verblijf. Bijkomend voordeel is dat u dichtbij de Oostenrijkse grens zit en dus perfecte dagtripjes naar dit bergachtige land kunt maken.


Hieronder de website's van enkele partijen welke een aanbod hebben van tweede woningen in Nederland:

www.recreatiewoning.nl
www.landal.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb