Tweede woning koop en huur informatie portaal

Tweede woning Nederland


In Nederland zijn er verschillende provincies welke zich uitstekend lenen als regio voor uw tweede woning. Het hangt grotendeels van uw eigen wensen af welke provincie het beste bij uw behoeften aansluit. Een tweede huis kopen is iets wat zich bij veel mensen in de belangstelling mag verheugen.
Hieronder worden enkele provincies nader door ons belicht.


Provincie Drenthe
Deze provincie is vooral er geschikt voor mensen die voor de rust en de ruimte komen van deze dunbevolkte en groene regio. Kenmerkend voor Drenhte is de ruimte die er hier nog is.
Vooral voor de recreant welke houdt van actief bewegen in de natuur zal hier meer dan voldoende te doen zijn.
De provincie Drenthe richt zich dan ook echt op dit soort toerist. Er zijn talloze fiets- en wandelpaden welke door de gehele provincie heen met elkaar in de verbinding staan. Ook zijn er talloze zandverstuivingen en natuurwateren. Op het gebied van cultuur is er ook van alles te vinden.
Als u van het stadsleven houdt dan zijn de bekendste plaatsen Assen en Emmen.


Provincie Friesland
Wat voor de eerder genoemde provincie Drenthe spreekt, heeft ook veel overeenkomsten met de provincie Friesland. Met als grootste verschil dat er minder bosbouw te vinden is en Friesland vooral bekend staat om zijn waterrecreatie. Er zijn talloze watersportgebieden en deze zijn uitstekend bevaarbaar met een sloep, zeilboot of een grotere motorboot.
Bekende watersportplaatsen zijn bijvoorbeeld Sneek en Stavoren. Vooral in de zomer krioelt het hier van het toerisme. Ook de provincie hoofdstad Leeuwarden is zeker een bezoekje waard.
Als u in Friesland de aanschaf van een tweede woning overweegt zult u niet teleurgesteld worden. Er zijn talloze bungalowparken en recreatieplekken te vinden. In sommige gevallen zelfs direct aan het water en met een eigen plek om uw boot af te meren direct bij uw tweede huis.


Provincie Utrecht
Als u aan deze provincie denkt dan zullen uw eerste gedachten niet rust en ruimte zijn. Maar toch is dit hier wel degelijk te vinden. Er zijn talloze kleine dorpjes te vinden en de prachtige rivier de Vecht meandert als rode draad door de provincie heen. Het toerisme is vooral ook bij eerder genoemde rivier te vinden. Er is hier werkelijk van alles te doen. Ook als u toch meer van het stadsleven houdt hoeft u niet te wanhopen. De stad Utrecht biedt op allerlei vlakken meer dan voldoende. Er is prachtige oude architectuur te vinden. U kunt een boottochtje maken door de grachten van Utrecht.
Ook op culinair gebied is er voldoende er zijn goede restaurants in bijna elk segment en ook de fervente winkelaar zal hier na één dag nog niet zijn uitgekenen.
Een groot voordeel van de aanschaf van een tweede huis in deze provincie is bovendien de centrale ligging. Vanuit elke windhoek van Nederland is de provincie Utrecht prima te bereiken. Dit kan vooral voor iemand die een tweede woning wil aanschaffen uit investerings oogpunt erg aanspreken en misschien zelfs wel de doorslag geven.


Provincie Zeeland
Dit is een provincie welke bekend staat om zijn prachtige stranden en gevarieerde kust. Er zijn leuke stadjes te vinden zoals Vlissingen en Middelburg. Maar ook is er voor de sportieve recreant voldoende te beleven. Wandelaars, fietsers en watersporten zullen zich hier prima vermaken. Ook leent deze provincie zich uitstekend om een dagtripje te maken naar België. Brugge en Oostende om maar een tweetal voorbeelden te noemen zijn uitstekend te bereiken. Op hun beurt komen de zuiderburen zelf ook graag richting zeeland voor een weekend, midweek of gehele week. Dit is natuurlijk interressant voor mensen welke hun tweede woning ook gebruiken voor een stukje verhuurrendement.
Recreatief onroerend goed is relatief makkelijk te verhuren in Zeeland dus deze provincie is dan ook zeker het overwegen meer dan waard.


Hieronder de website's van enkele partijen welke een aanbod hebben van tweede woningen in Nederland:

www.recreatiewoning.nl
www.dop.nl
Koopchalets Veluwe