Tweede woning koop en huur informatie portaal

Tweede woning Italië

Italië is als vakantieland natuurlijk geen onbekend land. Al jarenlang gaan veel Nederlanders en Belgen op vakantie naar dit prachtige en veelzijdige land. Het land heeft dan ook veel te bieden. Het heeft Geschiedenis, cultuur, mooie en afwisselende natuur, een wereldberoemde keuken en natuurlijk niet te vergeten een fijn klimaat.
Er zijn verschillende regio's met elk hun eigen kenmerken. Zo heb je Noord-Italië met zijn Dolemieten en beroemde meren met onder andere het Gardameer. Een paar honderd kilometer lager heb je Toscane. Deze regio is misschien wel de bekendste van heel Italië. En dat is natuurlijk niets voor niets, het heuvelachtige landschap is werkelijk prachtig en ook de kustlijn mag er zijn. Het zuiden van Italië is een regio die de laatste jaren in opkomst is. Hier lijkt de tijd nog stil te hebben gestaan en voelt het nog authentiek aan.
Hieronder zullen wij enkele regio's van Italië nader belichtten, wij hopen dat u veel plezier beleeft aan het lezen van onze Italië pagina.Trentino
Op zoek naar een tweede woning in Italië ? Wellicht is de noord Italiaanse regio Trentino dan wel iets voor u. Met het prachtige en indrukwekkende Dolomieten gebergte en met vele schitterende meren, met onder andere het Gardameer en Lago Maggiore, biedt Trentino de perfecte voorwaarden voor het genieten van het Italiaanse buitenleven. Ook het klimaat is goed te noemen. Bijkomend voordeel is dat Noord-Italië nog goed met eigen aute is te doen. Dit maakt gevoelsmatig dat uw tweede huis op aanvaardbare afstand ligt en u ook eens voor een lang weekend af kunt reizen naar uw tweede woning.

Toscane
De Toscaanse regio is het meest beboste gebied van heel Italië. Het ligt tussen de Apennijnen en de Tyrrheense Zee en heeft een zeer divers heuvelachtig landschap. 90 % van Toscane is heuvelachtig.  Vlaktes liggen hoofdzakelijk in het kustgebied bij Versilia. Voor een deel is Tocsane zelfs bergachtig te noemen. Er zijn ook wel vlakke gedeeltes maar niet al te veel. Het landschap van het Val d’Orcia is enkele jaren geleden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco gezet. Het klimaat is in dit gedeelte goed te noemen. In de zomer kan de temperatuur hier wel een stuk hoger worden dan in het noorden van Italië.
Veel mensen bezitten een tweede huis in de Toscaanse regio. En het aanbod is ook zeer divers van appartementen in de wat grotere plaatsen, mooie dorpswoningen tot aan oude boerderijen die verscholen liggen tussen de heuvels. Houdt er wel rekening mee dat de woningprijzen hoger liggen dan in het noorden en zuiden van Italië. Voordeel is wel dat de regio Toscane bekend staat om zijn waardevastheid.

Maak jouw eigen website met JouwWeb