Tweede woning koop en huur informatie portaal

Tweede woning Frankrijk


Frankrijk is als vakantieland natuurlijk wijd en zijd bekend bij de vakantieganger. Niet alleen in Europa maar wereldwijd geniet dit diverse land een groote reputatie op het gebied van natuur, cultuur en gastronomie. Franrijk heeft verschillende regio's waar de vakantieganger en recreant graag naar toe gaat. Wij hebben er een aantal uitgelicht en zullen hieronder er nader op ingaan. Wij hebben vooral ook gekeken naar de combinatie van vakantie en een tweede huis al dan niet als belegging.

Voor een tweede woning aanbod in Frankrijk klik hier

Ardeche
De regio Ardeche maakt onderdeel uit van de regio Rhône-Alps en is genoemd naar de gelijknamige rivier.  Het gebied staat bekend om zijn groene natuur en zijn heuvelachtige landschap in combinatie met vele kloven. Er is hier voor de actieve vakantieganger voldoende te beleven. Vooral wandelen, fietsen en watersporten wordt hier veel beoefend. Vooral door de prachtige rivieren die zich door het landschap vlechten kun je hier prachtige kanotochten maken.
De ardeche heeft een relatief mild klimaat dus toeristen vindt je hier het gehele jaar door maar de piek van het seizoen ligt toch wel in de zomer.
Voor mensen die aanschaf van een tweede huis overwegen in dit prachtige gebied willen wij dan ook meegeven dat u dit in overweging kunt nemen als u van een gebied houdt met weliswaar toeristen het gehele jaar door. Maar toch nog zonder het echte massatoerisme.


Cote d' Azur
Deze regio is bij iedereen wel bekend. In iedere geval van horen zeggen. Ook de naam de Franse Riviera is voor dit gebied een vaak gebruikte kreet. De regio dankt voor een deel zijn faam als bekende plaatsen. Wat te denken van Monaco, St. Tropez, Cannes en niet te vergeten Nice.
Maar het heeft meer te bieden, bijvoorbeeld zijn prachtige glooiende landschap en schitterende kustlijn. Het heeft een echt Middellands zeeklimaat en dat houdt in dat u hier buitengewoon goed kunt vertoeven. Houdt er wel rekening mee dat in het hoogseizoen het wel razenddruk is en dat even snel per auto van a naar b geen sinecure is. Maar deze drukte geeft ook direct weer dat dit een regio is waar iedereen graag verblijft.
Ook op het gebied van recreatiewoningen is er hier voldoende te vinden. De prijzen zijn hier relatief duur ten opzicht van de rest van Frankrijk. Maar voordeel is wel dat de aanschaf van een tweede huis hier waardevast is. Ook als u vastgoed overweegt aan te schaffen uit het oogpunt van een te behalen rendement is dit een goede locatie. Een vakantiewoning valt hier buitengewoon goed te verhuren.


Dordogne
Dit departement ligt in het zuidwesten van Frankrijk en maakt onderdeel uit van de regio Aquitaine. Het ligt op een centrale plek in Zuid-Frankrijk en van hieruit is zowel de west- als de oostkust van het land goed bereisbaar. Deze regio kenmerkt zich door prachtige natuur met hoge bergen en dalen en spectaculaire rivieren. Het weer is doorgaans prima en jaarlijks zijn er vele zonuren te noteren. Ook in deze regio is er veel toerisme. Vooral in de zomer wordt het een stuk drukker door de vele recreanten en vakantiegangers die de Dordogne met een bezoekje vereren.
Ook hier zijn er de laatste jaren steeds meer ontwikkelingen op het gebied van recreatie en duurzaam toerisme. Ook komen er steeds meer vastgoed projecten welke aansluiten op de wensen van mensen die een tweede woning zoeken in de Dordogne. De nieuwbouw ontwikkelingen richten zich zowel op een tweede woning voor eigen gebruik danwel als investering.


Hieronder de website's van enkele partijen welke een aanbod hebben van tweede woningen in Nederland:

www.recreatiewoning.nl
www.dop.nl
http://marseille.startpagina.nl